Overkligt

15e september 1982 föddes jag i Vällingby utanför Stockholm. Redan innan jag blev till var det kämpa som gällde. Jag var mammas och pappas första barn, efterlängtad efter tre år med hormonsprutor, utredningar och planering för adoption. En förlossning som innehöll min stenhårt kämpande morsa, en sugklocka som släppte, jag som satt fast och inte fick luft, hjärtmassage och instruktioner till pappa om att komma tillbaka om några timmar. ”då vet vi om hon har fått en hjärnskada”. Är du en av mina göteborgsvänner så skrockar du nog nu: ”höhö blev det någon hjärnskada ellerrr, hehe”..Nej lilla ”höhö” det blev det inte. Motsatsen till hjärnskada hävdar jag.


Farsan älskade Italien och den kärleken planterade han i mig. Med dopvattnet bokstavligen talat då jag döptes i San Pellegrino mineralvatten, farsans favorit. I pappas bil spelades Dean Martin. Ritorna me, Volare, That´s amore var några av guldkornen. Då hans och senare även mina.


När jag var sju år åkte vi husbil genom Italien. Det var 1990 och den magiska sommaren då jag drabbades av mitt första världsmästerskap i fotboll. Milla, Schillachi och Baresi var idolerna och på varje camping sprang jag och brorsan ut och spelade med vår VM-boll, en sån boll som var täckt av alla deltagande nationers flaggor. Syrran letade djur i buskarna, fotboll var aldrig riktigt hennes grej.


I husbilen lyssnade vi på ett kassettband som jag hade packat i min röda, nötta ryggsäck. Det var bara en låt inspelad på det kassettbandet. På repeat på bägge sidor spelades om och om och om igen ”Unestate Italiana" , den italienska VM-låten med Gianna Nannini. Vi skrålade med på låtsasitalienska och all kärlek som jag visste då, som sjuåring var koncentrerad på ett och samma ställe. Familjen, Italien och fotbollen byggde upp varandra till något av det starkaste jag har upplevt. Som det överkänsliga barn jag var (och fortfarande är) söp jag in kärleken med alla sinnen. Lukten av basilika, Nanninis stämma, smaken av Spaghetti bolognese, känslan när man dribblade med flaggbollen och synen av den snygga svartvita juventuströjan som mamma och pappa hade köpt till mig och mina syskon. Idag räcker det med att jag hör introt till Nannis låt, känner lukten av basilika eller ser en flaggboll för att jag ska bli fylld av värme och känna pirret i mitt bröst.


VM 1990 och bilsemestern genom Europa satta djupa spår i mig och drömmen om att bli fotbollsproffs i världens bästa land växte sig allt starkare. ”Proffs i Italien och spela i landslaget” svarade jag på frågan om vad jag skulle bli när jag blev stor. Det svaret kom första gången när jag var sju år, sista gången för några månader sedan, innan jag gav upp drömmen om att nå damlandslaget i fotboll. Omvärlden trodde säkert att det var något övergående, en dröm jag skulle släppa med åren för det dröjde ända tills jag var 12-13 innan vuxna och jämnåriga kände behovet av att påpeka att min dröm var omöjlig. ”Det finns inga tjejlag som är proffs i Italien så du kan aldrig bli det”. Det var för en kort stund en tråkig insikt men det tog bara några timmar att acceptera förutsättningarna och hitta en lösning på problemet, ”okej men då får jag väl bli proffs i Milans herrlag då”. Det var ingenting jag bara sa, det var något jag var övertygad om att jag skulle bli och jag jobbade stenhårt för att nå målen och drömmen. Min enda rädsla var att inte ha gjort ALLT för att lyckas och därför såg jag till att satsa precis Allt. Gränsen mellan "Allt" och "för mycket" är tunn som ett smörpapper. -Att hon aldrig lär sig! sa folk när jag tvingades operera knät en femte gång pga att jag, igen, hade knöcklat ihop det där smörpappret till en liten boll. De förstod inte och förstår inte att det handlar om ett finlir på högsta nivå, så tunn är min gräns mellan allt och för mycket. De har aldrig själva varit och dansat i skottlinjen, de har legat på behagligt avstånd från båda begreppen. Det tar tid att lära sig att hantera gränsen och jag var för mycket slow learner för att få dra på mig landslagströjan på seniornivå.


När jag började i högstadiet fick jag som svenskauppgift att skriva ”boken om mig” , en bok om mitt liv. Det sista kapitlet skulle handla om vad jag gjorde tio år från då. Jag skrev en målande berättelse om mitt liv som fotbollsproffs i Italien. I boken om mig flyttade mamma och pappa med till Italien. ”Pappa pratar flytande italienska och sitter på ett cafe och dricker kaffe och pratar skit med ett gäng italienska gubbar.” (skit ändrades för övrigt till ”strunt” av fröken när hon rättade) Jag var tillsammans med en italiensk fotbollsspelare och vi levde lyckliga i alla våra dagar. För mig var den romantiserande drömmen ständigt levande och alltid en självklarhet. Aldrig kändes den omöjlig.De senaste tio åren har drömmen om Italien fått stå åt sidan av flera anledningar. Framförallt har jag varit besatt av att nå den andra drömmen, den om damlandslaget i fotboll. Dessutom är det först på senare år som damernas Italienska serie A har givit spelare möjlighet att bli proffs. Med fotbollsdrömmen slumrande har jag försökt hålla det italienska vid liv på andra sätt.


När jag förlovade mig med mitt ex Per för sju år sedan graverade vi (ironiskt nog) in ”vincitore” i ringarna, vinnare på Italienska. När det var dags för min första tatuering för åtta år sedan så blev det en rad från Nanninis VM låt , ”i ögonen viljan att vinna” på höger fot. När jag skadade knät för fjärde gången och tvingades till 500 dagar med rehab så var det ett tre veckors besök på en klinik i Italien som gav mig den sista lilla skjutsen och som såg till att jag kunde återgå till fotbollsträning igen.


Som sagt, det är såklart en romantiserad bild jag bär med mig men jag skiter i det. Jag är så jävla aplycklig över att from idag, tisdagen den 18e augusti 2015 få möjligheten att leva den dröm som har varit min så länge jag kan minnas. Otroligt stolt över att jag , ”slow learner” faktiskt hann fram i tid den här gången. Det gjorde jag jävligt bra. Och även om allt skulle vara åt helvete så finns det garanterat magiskt god Gelato. Det räcker gott för mig. 


Det är på många sätt det mest egoistiska beslut jag har fattat men trots det ett av dem som känns allra bäst och klarast hela vägen in i hjärtat. Jag har kämpat för det här och jag har förtjänat det. Känslan är ungefär densamma som när man kliver in på hemmakväll i Halmstad och köper en stor påse lösgodis efter att ha cyklat nio timmar och 20,1 mil på en mountainbike. I owe it to me.Jag gråter lite här nu. Ledsna tårar för att jag inte kan ringa till pappa och berätta att jag klarade läkarundersökningen. Att jag inte får höra hans entusiastiska röst när jag skriker ut ”Jag klarade det!! Jag är fotbollsproffs i Fiorentina!! Det är ett av ca 2000 samtal till pappa som fattas mig. Ytterligare ett samtal som inte blir av och som läggs i den fem år gamla högen märkt ”den största förlusten”. Jag tröstar mig med att pappa alltid känns närvarande, mer än någonsin denna dag. 


Jag gråter glädjetårar också. Lyckliga tårar för att jag får dela det här med min familj, vi som är kvar. Mamma, Rasmus, Johanna och farmor. Med min släkt, mina kusiner och inte minst med er som är mina vänner. Mina närmsta, ni som alltid känns så otroligt nära och ni som jag inte känner så bra alls men som hejar på avstånd. Mina killar i lag C som jag älskar som min familj och ni ledare runt laget, ni som stöttar så osjälviskt generöst. Tack lilla Seger som har jobbat sig svettig för att förmedla kontakt och ro allt i hamn! 


Till sist, till dig som talar om för andra vad som är omöjligt. Sluta med det. För deras skull men också för din egen. Så slipper du stå där 25 år senare med en uthållig jävel som pekar finger i ansiktet på dig och skriker ”VA? VAD SÄGER DU NU DÅ? Omöjligt är ingenting, bara ett ord som begränsar oss, om vi låter det.Anonym
2015-08-18 @ 15:09:29

Vad kul Lisa, stort grattis och njut av varje stund. Kram Tania (Tiny)

joeukmow
2015-08-18 @ 15:12:18

Har inte blivit såhär lycklig på jättelänge!!! Lisa i Toscana, FORZA LA VIOLA!!!

Anna
2015-08-18 @ 15:31:58

Grymt, Lisa! Gråter en skvätt för för att du skriver så jäkla bra, med sån inlevelse, om alla berg och dalar som denna resa tagit dig över. Är så ledsen för att Peter inte kan dela denna stora dag med dig men samtidigt så glad att du kan glädjas tillsammans med Lena, Rasse, Johanna och dina vänner!
Nu har jag uppdaterat min önskelista - från landslags flip-flop - till sjukt snygga och väldigt coola Fiorentina flip-flop!
Kramar

Bosse
2015-08-18 @ 17:26:00

Hade du en agent till hjälp eller fixade du det själv ?

Anonym
2015-08-18 @ 20:42:28

Fantastiskt stort grattis! Kul att du delar med dig av dina tankar och känslor. Önskar dig all lycka till du kommer briljera. Kram Therese Bjurenlind

jennie
2015-08-18 @ 21:20:04

Först och främst: stort grattis! Att hålla fast vid och nå en av två drömmar i livet är ju fan otroligt, du är ju också fortfarande ung så när den här drömmen är avbockad har du ju massvis med tid på dig att inleda ett nytt drömprojekt och nå nya drömmar- helt fantastiskt ju!

Sedan: en väldigt fint skriven text. Den här texten visar vilken fantastisk berättare du är. Vi som var med i unga år kan minnas och bli tårögda för att vi vet vad som ligger bakom den nu uppnådda drömmen. Det är fint för själen att läsa texter som denna.

Det blir ett nöje att följa din resa som Italien-proffs och ja, för min del är det heeeelt okej om du totalromantiserar! Och även om det slutar med mest bara gelatobilder är jag ändå stolt över dig och vad du lyckats och lyckas åstadkomma på din resa. Du är en inspiratör. Stor kram!

jennie
2015-08-18 @ 21:20:39

Jag är så jävla glad för din skull- glömde nog att säga det.

Anonym
2015-08-18 @ 21:44:48

Otroligt roligt att läsa! Även här på Ön har vi glädjetårar. Fan vad bra gjort Lisa. Jag är så glad för din skull. Ser framemot att läsa om ditt stora äventyr! Stooor kram Helen Burman

Göran Hedlund
2015-08-18 @ 22:27:30

Grattis Lisa nju Omega 907 MOTOR SKÖLJMEDEivet och lev din dröm :-)

//Göran

Lasse T
2015-08-19 @ 21:22:34

GRATTIS Lisa!!
Jag förstod redan för sådär en 25 år sedan, när du som kortaste lintott i FK Bromma snurrade upp hela AIK på Råsunda, att du skulle bli något stort!!

Ge inte upp drömmen om landslaget! Jag kollar varje uttagning om du finns med, är är det inte över!
Kramar från Lasse T

Johanna Ejdelind
2015-10-17 @ 17:18:34

Hej Lisa, såg dig spela nyss mot riviera di romanga. Grattis till vinsten!
Jag tänkte bara fråga om du kanske hade ork att svara på några frågor?
Jag är själv fotbollspelare, däremot bara 19 år och har spelat med Vittsjö gik två säsonger nu. Men fick erbjudande härifrån i Italien utav riviera di romanga.
Kvalitén på det laget var däremot inte så hög som eran.
Tänkte bara fråga om hur du tycker fotbollsnivån här är allmänt? Hur mycket träningar har ni med Fiorentina? Hur kom du i kontakt med dem? Hur bor du, i lägenhet osv?
Trivs du här att spela här nere?
Tack så mycket! / Johanna Ejdelind

Charlessewok
2017-04-29 @ 08:27:34

แนะนำเว็บให้บริการ [url=https://www.sbobet7x.com/live-sbobet][u][b]sbobet เข้าไม่ได้[/b][/u][/url]

บริการดีมากครับ พนักงานพูดสุภาพมากๆ ประทับใจมากครับ ไม่เคยคิดจะเปลี่ยนเว็ปเลย มีปัญหาโทรได้ตลอด 24 ชั่วโมง ใช้บริการกับ sbobet7x มาได้สักพัก ไม่มีปัญหาอะไร โปรโมชั่นก็ได้จริง ขอบคุณมากครับ บริการดีครับ ทำรายการอะไรต่าง ๆ ก็รวดเร็ว ขอให้บริการดี ๆ แบบนี้ตลอดไปนะครับ
ประทับใจการฝากถอน บริการได้เร็วดี แม้จะเป็นช่วงเย็นๆ เห็นบอกว่าคนทำรายการเยอะก็ยังรอไม่เกิน 5 นาทีใช้บริการออนไลน์ผ่านหน้าเว็บไซต์ ทั้ง สมัครสมาชิก ฝากเงิน ถอนเงิน สะดวกดี ดีตรงไม่ต้องพูดคุยกับคน ผมชอบมาก มาสมัครแรกๆ ตอนแรกนึกว่าบบริการไม่ดี ไปไงไปมาบริการดีโครตครับ สอนผมตั้งแต่เล่นไม่เป็นและแทงบอลได้จนรวยทุกวันนี้

[url=https://www.sbobet7x.com/ดูบอลสดออนไลน์][b]ถ่ายบอล[/b][/url]

อัพเดตผลบอลสดๆ ทันเวลาทุกวัน ทุกลีก ไม่ต้องรอนานเหมือนเว็บอื่น มาตรฐานสากล ดูบอลสด ดูบอลออนไลน์ ดูบอล warp football ลิ้งดูบอล warpfootball บอลสด บอลออนไลน์ ลิงค์ดูบอล ดบอลสด ดูบอลสด youtube ดูบอล ออนไลน์ ดูบอลออนไลน์ cth ดูฟุตบอลออนไลน์ ดูบอลออนไล preview football ลิ้งดูบอลสด ฟุตบอลออนไลน์ wrap football ลิ้งค์ดูบอลสด วาปฟุตบอล link ดูบอล ดูฟุตบอลสด ดูบอลผ่านเน็ต ถ่ายทอดสด ถ่ายทอดสดบอล ดูบอลสดออนไลน์ เว็บดูบอล ดูบอลสด วันนี้ ดูบอลออนไลน์ hd ดูบอลสด youtube มือถือ fดูบอลสด ดูบอลไทย วาร์ปฟุตบอล ดูบอลออนไลน์ฟรี ถ่ายทอดสดฟุตบอล วาปบอล ลิงดูบอล ดู บอล สด ดูบอล cth ดูบอลสด cth ลิ้งค์ดูบอล wap football fดูบอลออนไลน์

STK-MonolitNub
2017-05-20 @ 00:23:19
URL: http://xn----ptbefeggbvki.xn--p1ai

СТК-МОНОЛИТ.рф , поставщик бетона в северо-западном регионе.

Осуществляет поставку бетона крупным строительным организациям и индивидуальным застройщикам.

Если Вам в кротчайшие сроки необходимо купить бетон надлежащего качества, Считайте, воспользуйтесь формой онлайн заказа товарного бетона, раствора и строительной техники на сайте - [url=http://стк-монолит.рф]стк-монолит.рф
[/url]
Наша компания с 2008 года занимает лидирующие позиции на рынке стройматериалов. Штат компании насчитывает 35 ведущих специалиста области производства и логистики производимой продукции. Высокое качество и приемлемые цены – наше основное отличие![url=http://стк-монолит.рф]Бетон в Санкт-Петербурге[/url].

быстро, недорого и удобно!

Нашим основным видом деятельности, является [url=http://стк-монолит.рф]производство и продажа бетона в Санкт-Петербурге[/url] и Ленинградской области . Помимо этого, мы предоставляем возможность аренды строительной техники, приобретения гранитного щебня, пескобетона, цементного раствора, песка, металла-проката и других строительных материалов.Продажа качественного бетона по хорошей цене

Обладая современным парком специализированных автомобилей, мы можем предложить Вам[url=http://стк-монолит.рф] заказать бетон и раствор с доставкой[/url]. Миксера, ПУМИ, насосы и другую технику вы можете заказать непосредственно на сайте компании через форму онлайн заявки!

[url=http://стк-монолит.рф]доставка бетона [/url]и других заказанных услуг на объект, осуществляется в строго выбранное вами время.

Это позволит Вам:1. Своевременно получить вами заказанный товар! (мы незамедлительно обрабатываем онлайн заявки!)

2. Получить конкурентную цену (заявка попадает непосредственно в отдел логистики ближайшего БСУ!)

3. Избежать лишних простоев техники и бригады рабочих (мы всегда в курсе где находятся наши автомобили и знаем о дорожных ситуациях на подходе к плечу)Вы хотите [url=http://стк-монолит.рф]купить бетон недорого[/url]?

Мы с огромным удовольствием можем предоставить Вам эту возможность. Кроме того, это будет товар высшего качества!

Мы с готовностью удовлетворим все требования заказчиков, так как вся наша продукция проходит обязательную сертификацию, что отражено в документации, подтверждающей качество и соответствие ГОСТам. Поэтому купить бетон с доставкой в Санкт-Петербурге от производителя — Ваше правильное решение. Работая с нами, заказчики получают гарантию на выпускаемую продукцию и бесперебойные поставки бетона, раствора и аренду техники.

Наши преимущества:

• наличие в штате сотрудников предприятия аттестованного специалиста — инженера-химика-технолога, который следит за качеством производимой продукции;

• бетонные смеси разработаны ведущими институтами данной области

производство осуществляется с точным соблюдением всех пропорции входящих в раствор компонентов, в соответствии с маркой выпускаемого бетона;

• продукция соответствует государственным стандартам в области качества и безопасности;

• своевременность доставки свежего раствора бетона в пункт назначения обеспечивается, благодаря высокой производительности наших БСУ, новым автопарком строительной техники (насосы, ПУМИ, миксера) и удобной системой заказа услуг на нашем сайте - [url=http://стк-монолит.рф]стк-монолит.рф[/url]

Используйте возможность купить бетон в любое время. Двадцать четыре часа в сутки мы работаем для Вас!

1. Мы гарантируем, что вся продукция обладает специальными сертификатами качества и рассчитываем на взаимовыгодное долгосрочное сотрудничество с крупными организациями и индивидуальными застройщиками.

Принимали участие в строительстве КАД и СЗсД

Заливка полов в Эрмитаже

Жилой комплекс - Балтийская жемчужина

Балтийский театр

Порт Луга

ЛАЭС сосновый бор

Жилой комплекс на ул. Шкапина

Жилой массив - Оккервиль

Выборжец

А так же заливка огромного количества фундаментов, стен, плит перекрытия в частном секторе!Гарантией качества. Совреме

Williampot
2017-05-21 @ 13:50:16

Не знаешь как заработать?
Начни уже прямо сейчас.
Пока ты думаешь, другие зарабатывают - без вложений!
Щелкни по картинке
[url=https://lookatlink.com/LYWH][img]https://lookatlink.com/LYWK[/img][/url]

Michusela
2017-05-26 @ 01:07:44
URL: http://xn----htbqkhc4h.com.ua

Здравствуйте.
Хочу представить вам проект сообразно строительству домов из дерева
и сруба - [url=]эко-дом.com.ua[/url]
Только у нас самые низкиев цены на дома со сруба. Мы изготавливаем все - дома, беседки и бани.
Также, доступны проекты на заказ.
Посетите наш проект эко-дом.com.ua

LeslieTox
2017-06-03 @ 03:10:48
URL: http://romantik.site/

В условиях масштабного проекта «Светлый мир» на намывной землях Невской губы в Питербурге ведется функциональное подготовка нового микрорайона «Я романтик» (ЖК на Васильевском). Официозный интернет-проект застройщика ООО «Вымпел» (состоит в SevenSunsDevelopment) теперь уже исполнил самую первую очередность жилых помещений и представляет познакомиться с данными новых зданий:

Уровень объектов недвижимости - комфорт.
Типы конструкций - кирпично-монолитные.
Высота - от 6 до 20 этажей.
Общее количество квартир - 6800 (2609 в 1 очереди).
Отделка - чистовая.
Суммарная стоимость 1 кв.м - от 80000 до 90000р.
Разновидности покупки - в ипотеку и рассрочку.
Размеры помещений - от 23.02 до 93.8кв.м.
Парковка - наземная на 1100 авто.
Специфики - жилье у реки.
Соц нюансы - детсады - 9, автостоянки - 6, аптеки - 2, общеобразовательные учреждения - 9, сеть торговых центров - 9, спорткомплексы - 9, медцентры - 4.

Географическое размещение: Васильевский остров, Невской губе, уч. 28, Санкт-Петербург.
[url=http://romantik.site]жилой комплекс я романтик[/url]

DanielGut

Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


[url=http://miraleks.by]коты мейн кун в дар в минске
[/url]
[url=http://miraleks.by]купить кота мейн кун в минске
[/url]
[url=http://miraleks.by]котята мейн кун в дар в минске
[/url]
[url=http://miraleks.by]котята мейн кун в минске
[/url]

мейн кун в дар в минске
котята мейн кун в дар в минске
питомники мейн кунов в минске
купить кота мейн кун в минске
минск купить мейн куна в питомнике

Reuggycle
2017-06-20 @ 17:53:36

[url=https://1cbit.net/onlajn-kassa/]онлайн касса[/url]
[url=https://noutbuki.lend-money.ru/]Купить ноутбук[/url]
[url=https://parfumeriya.lend-money.ru/]Купить элитную парфюмерию[/url]
[url=https://xiaomi.lend-money.ru/]Купить xiaomi[/url]

Gornboymn
2017-06-21 @ 22:02:59

[url=https://nogti.1cbit.net/kistidlyamanikyura/331-gel-lak-smyt-v-domashnih-usloviyah.html]гель лак смыть в домашних условиях[/url]
[url=https://loan.renthop.net/studentloanconsolidation/2518-buyers-agreement-to-occupy-prior-closing-a-loan.html]buyers agreement to occupy prior closing a loan[/url]
[url=https://conditioner.kartridzhej-zapravka.ru/mashina/1635-kondicioner-osaka-kupit-v-zaporozhe.html]кондиционер осака купить в запорожье[/url]
[url=https://loan.renthop.net/autoloancalculator/2531-should-i-pay-off-my-car-loan.html]should i pay off my car loan[/url]
[url=https://stomatolog.lend-money.ru/lecheniekariesa/1238-nalogovaya-kompensaciya-za-lechenie-zubov.html]налоговая компенсация за лечение зубов[/url]
[url=https://spinner.lend-money.ru/kakigrat/492-top-10-samyh-opasnyh-spinerov.html]топ 10 самых опасных спинеров[/url]
[url=https://lendup.renthop.net/boatloans/628-161-bay-street-suite-5000-loan.html]161 bay street suite 5000 loan[/url]
[url=https://mynefcu.renthop.net/gogreenchecking/6533-maybank-home-loan-rate.html]maybank home loan rate[/url]
[url=https://parfumeriya.lend-money.ru/woman/6989-parfumeriya-duti-fri-ceny.html]парфюмерия дьюти фри цены[/url]
[url=https://anketa.lend-money.ru/anketybank/6948-karernye-ozhidaniya-chto-pisat-v-ankete.html]карьерные ожидания что писать в анкете[/url]
[url=https://loan.renthop.net/studentloanforgiveness/2520-mong-nho-mot-nguoi-luu-anh-loan-karaoke-cds.html]mong nho mot nguoi luu anh loan karaoke cds[/url]
[url=https://loan.renthop.net/fedloan/2535-fornecedor-co-maker-of-a-loan.html]fornecedor co maker of a loan[/url]
[url=https://stomatolog.lend-money.ru/lecheniekariesa/1235-lechenie-zubov-pri-bronhialnoy-astme.html]лечение зубов при бронхиальной астме[/url]
[url=https://lendup.renthop.net/boatloans/620-1500-loan-with-no-credit-check.html]1500 loan with no credit check[/url]
[url=https://stomatolog.lend-money.ru/stomatologiyavcentre/1256-lechenie-zubov-stavropol-ceny-prays.html]лечение зубов ставрополь цены прайс[/url]
[url=https://cash.renthop.net/lineofcredit/6437-loan-brokers-for-new-cars.html]loan brokers for new cars[/url]
[url=https://doma.1cbit.net/srubpodkluch/471-proekt-doma-domodedovo-brus.html]проект дома домодедово брус[/url]
[url=https://kuhni.lend-money.ru/kuhniizmassiva/2500-kuhni-na-zakaz-po-individualnym-razmeram-nedorogo-smolensk.html]кухни на заказ по индивидуальным размерам недорого смоленск[/url]

Roberthop

http://webmastercoffee.com/site/sites.google.com?s=https&p=%2Fsite%2Fcarlasdreamseroina%2F
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

ekenskreativa.blogg.se

går på känsla

RSS 2.0